BSD.cat

[m] | # | | |

Us donem la benvinguda a aquest grup de BSD

Després d'intercanviar alguns correus a la llista FreeBSD-questions. algunes persones en la regió ibèrica vam decidir trobar-nos per d'internet per comentar maneres de col·laborar amb l'objectiu de crear un grup regional de persones interessades en BSD i potser ajudar a donar visibilitat a aquesta família de sistemes operatius.

Qualsevol persona és benvinguda!

De debò, qualsevol! Durant aquesta fase exclusivament online, volem animar especialment persones que parlin castellà a que vinguin i es presentin perquè ens ajudin a donar form a aquest nou espai per persones interessades en BSD.

Quan s'acabi el confinament i puguem fer trobades presencials, les plantejarem a Barcelona i aquí el català serà també una llengua vehicular.

Com participar-hi?

Ens trobem fent servir Jitsi a https://talk.ungleich.ch/bsd-es (proveu la vostra configuració prèviament, si us cal algú per provar-la, poseu-vos en contacte).

Si la quantitat de persones resultés en vídeo no essent pràctic, canviaríem a un canal de Mumble, que es pot fer servir a través del web a https://veu.unchat.cat.

També tenim un canal públic de Matrix #BSD-es:unchat.cat que també és accessible des de IRC a #BSD-es en oftc.net per comunicació una mica més síncrona.

Reunions futures

Dilluns, 22 de Juny de 2020: 19.30 (CEST)

Farem una crida a la participació durant les següents dues setmanes, i esperem que algunes persones més pugin participar-hi. Això serà bastant important per donar-li forma a aquesta iniciativa.

Reunions prèvies

BSDCan2020, 5-6 de Juny 2020

Dilluns, 25 de Maig de 2020: 19.30 (CEST)

Més notícies BSD, decidim comentar online la BSDCan2020 en comptes de fer la següent trobada.

Dilluns, 11 de Maig de 2020: 19.30 (CEST)

Una persona veterana de FreeeBSD ha tornat! Vam estar comentant el que va passar amb el grup FreeBSD-es i el seu servidor, també vam comentar diverses notícies de BSD com la discussió en OpenBSD sobre Kernels amb suport per un únic processador (SP) vs. suport per diversos processadors (MP), i també com, tot i que segurament estem esbiaixats, sembla que hi ha més gent provant els BSDs :-).

Dilluns, 27 de Abril de 2020: 19.30 (CEST)

Hem donat la benvinguda a una persona més, aquesta vegada de OpenBSD!

Sembla que el tema xarxes es va consolidant com una cosa comuna entre les persones assistents.

Dilluns, 13 de Abril de 2020: 19.30 (CEST)

Ens vam presentar, vam intercanviar algunes idees i vam acordar tenir reunions online periòdiques durant el confinament.

Quan el confinament s'acabi, volem seguir amb una barreja de reunions físiques i online.

De manera addicional volem fer reunions itinerants, primer a Pamplona, Madrid i Barcelona, i tenim una proposta explícita per crear un espai a Barcelona dues vegades al mes per persones que tinguin curiositat pels sistemes BSD i vulguin aprendre-hi alguna cosa més, persones que utilitzin BSD sovint, o fins i tot gent que vulgui treballar en el codi dels sistemes operatius.

Al final de la reunió vam acabar parlant de qüestions de xarxes, un interès comú a les persones que hi van poder assistir.

Altres recursos de comunitat

Ens han comunicat que ja hi havia altres iniciatives de comunitat que són o bé una mica més específiques o senzillament no sabíem que existien: